Mange betaler i dag alt for mye for sine forsikringer fordi de ikke følger med i markedet. Det er mange forsikringsselskaper og det er stort sprik i prisene, uavhengig av hva slags forsikring det er snakk om.

Sammenlign flere selskaper

Om du er på jakt etter en billig innboforsikring bør du altså innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper med jevne mellomrom for å sikre at du har en god avtale. Det å være lojal over tid lønner seg dessverre ikke, så her kan du faktisk godt være utro og spare inn mye penger over tid. Når det dukker opp et bedre tilbud der prisen er lavere, men vilkårene like gode, så er det bare å bytte.

Sikkerhetstiltak

Ved å gjennomføre sikkerhetstiltak i boligen vil du også få rabatter hos forsikringsselskapet. Det kan derfor lønne seg å installere boligalarm og brannalarm, både som sikkerhet for din egen del, men også for redusert forsikringspremie. Bruk forsikringskalkulatorer til å finne ut hva en innboforsikring kommer til å koste deg.

Sjekk vilkår

Det er altså mye å spare på forsikringer, særlig når det gjelder dobbeltdekning. Flere forsikringer dekker nemlig ganske bredt, så du bør unngå å ha to forsikringer som dekker det sammen. Dette er totalt unødvendig og du betaler bare mer penger enn strengt tatt nødvendig for sikkerhet. Du unngår dobbeltdekning ved å lese vilkårene i forsikringsavtalene.

Forsikringer på ett sted

Prisen på en innboforsikring variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Faktorer som påvirker prisen er først og fremst egenandelen, men også hvor mange forsikringer du har i samme selskap. Ved å samle alle forsikringene i det samme selskapet vil du få en god samlerabatt. I tillegg kan du få en god rabatt om du bestiller forsikringen selv på deres nettsider.